Batman Çağdaş Gazetesi

15 Haziran 2011 Çarşamba

Çocuk işçiliğine karşı duyarlılık çağrısı yaptılar


Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam'ın konukları bu kez çocuklar oldu. Batman Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi'nden 13 öğrenci, Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam'ı ziyaret ettiler. Sosyal Hizmetler Uzmanı Yusuf Gayretli ve Hemşire Şengül Çelik gözetiminde 6'sı kız 7'si erkek olmak üzere 13 öğrenci Batman Üniversitesi'ne geldiler.

"Çocuk işçiliğine karşı duyarlı olalım" yazılı tişörtleriyle de toplumsal mesaj veren çocuklar aynı zamanda Rektör Prof. Dr. Uluçam'a yanlarında getirdikleri hediyeyi verdiler. 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğine Karşı Mücadele haftası kapsamında ziyaretler gerçekleştiren 80'inci Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Sosyal Hizmetler Uzmanı Gayretli, 200 kayıtlı öğrencilerinin bulunduğunu ifade ederek, yoğun programlarında kendilerini makamında kabul eden Rektör Prof. Dr. Uluçam'a teşekkürlerini sundu. Rektör Prof. Dr. Uluçam'ın, "Bu güzel çocuklarımız için hangi konuda yardımcı olmamızı istiyorsanız, Üniversite olarak merkezinize yardım sunmaya hazırız" ifadesine karşın çok mutlu olduklarını söyleyen Sosyal Hizmet Uzmanı Yusuf Gayretli, "Amacımız toplumda çocuk işçiliğine karşı bir duyarlılık oluşturmak. " dedi.

“NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ”

Gayretli, "Kurumlarımızı geziyoruz. Batman'da 700'e yakın sokakta çalışan çocuk bulunuyor, bizlere kayıtlı olanın sayısı ise 150-200 arasında. Amacımız bu sayıyı artırmak. Çocuklarımıza merkezimizde eğitimler verdiriyoruz. Yaz okullarıyla da çocukların sosyal gelişimlerine yönelik kurslar açmış bulunuyoruz. Bize destek olarak Batman Üniversitesi'nde okuyan Batmanlı öğrencilerin gönüllü katılım sağlamaları bizlere çok büyük destek sunacaktır. Kendi branşlarında iyi olan öğrenciler merkezimizde kayıtlı öğrencilere eğitim vermeleri çocuklarımızı da mutlu edecektir. " diye konuştu. Öğrenci konseyi başkanına taleplerini ileteceklerini belirten Rektör Prof. Dr. Uluçam şunları söyledi: " Her şeyden önce yaptığınız ziyaret beni çok ama çok mutlu etti. Öğrenci temsilcimize isteğinizi ileceğim. Gerekirse merkezinizdeki çocuklarla okulumuzda bir etkinik yaparız ya da birlikte bir piknik organize ederek bir kaynaşma yaşatabiliriz. Bu güzel çocuklarımız için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. " Öte yandan küçük öğrencilerle de sohbet eden Rektör Prof. Dr. Uluçam, öğrencilere kol saati hediye etti. 13 öğrenci Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam'la hatıra fotoğraf çektirdikten sonra turlarına kaldıkları yerden devam ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder